joi, 3 mai 2012

Maria: Ghidul de îndopare al unui țanți australian


Maria: Ghidul de îndopare al unui țanți australian din 3 mai 2012 tradus de Ileana Ruxandra în 2019 

GHIDUL DE ÎNDOPARE AL UNUI ȚANȚI AUSTRALIAN  

Secțiunea B, Rulote.
Localizează orice și toate intrările într-un vehicul. Verifică marginea pânzelor de la ferestre, pentru că acestea se desfac uneori în timpul călătoriilor acestor oameni nebuni. Ascunde-te în draperiile pe care le trag în timpul nopții pentru intimitate și vei scăpa de extraordinara lor coordonare ochi-mână. Când vor fi adormiți (termen cunoscut și ca moarte temporară — se recunoaște prin respirația încetinită, liniște absolută și din când în când câte un zgomot mormăit, care pare a fi vorbă), ieși de după perdele. Înțeapă și hrănește-te din partea cea mai cărnoasă — gambe, coapse (din nefericire de multe ori acoperite), subraț, gât și obraji. Apoi ascunde-te din nou după perdele până la ziuă, când vor deschide Ușa. Strecoară-te afară nevăzut. Ai grijă să nu fi descoperit când vor trage perdelele! ȚINE MINTE: toți oamenii sunt creaturi teritoriale. Vor omorâ un țanți atunci când îl descoperă. OAMENII NU UITĂ CĂ EȘTI ACOLO!  

Am intrat azi într-o rulotă Britz. Sunt cinci oameni, de la 11 la 45 de ani. Par să fie o familie și ca și mulți alți oameni par călătorească de plăcere. Ne ascundem după perdele și așteptăm să adoarmă.

Una din femele, cea mai în vârstă, doarme cam agitat. Tipul ăsta de oameni sunt groaznici. Eu mor de foame și ea se gândește doar la „curenți de aer“, la cât de confortabil e patul… ai să fii TEMPORAR MOARTĂ în 15 minute! Nu contează!

Oamenii bineînțeles că nu înțeleg asta. Ei trebuie să se simtă bine. S-a tot mutat, și împreună cu ea l-a mutat și pe bărbat, până când acesta „și-a pierdut cumpătul“ (așa zic oamenii) și i-a zis mai multe cuvinte în șoaptă.

Majoritatea locuitorilor rulotei erau pe jumătate adormiți când femeia se adresează tânărului: „Vrei un prosop care să oprească vântul ce-ți bate în față?“ (Aer condiționat, folosit pentru a regla temperatura oamenilor. Un instrument agasant. Ține minte să-l eviți cu orice preț)

„Ce vânt?“ întreabă tânărul.
„De la aerul condiționat.“ (URĂSC CUVÂNTUL)
„Nu simt nici un vânt“

Notă: prosop este un cuvânt omenesc ce se referă la o cârpă mare, pufoasă pe care omenii o folosesc pentru a se usca după ce s-au udat. Udatul pare să fie fără nici un rost, dar poate să fie o activitate recreațională, pentru că mulți oameni dansează și cântă în acel loc pe care ei îl numesc duș.

Cumva toți oamenii au adormit într-un timp record. Am atacat. Marjorie, cea care ține scorurile, ne-a spus că am mușcat de aproape 30 de ori. UN RECORD!  Căpitanul Katherine ne-a făcut să ne retragem în spatele draperiilor în zorii zilei. 

Oamenii s-au trezit. Unii dintre noi au zburat ceva mai sus în timp ce ei se mișcau de colo-colo.

Majoritatea celor dintre noi au fost omorâți când ei s-au trezit. Se pare că nu vor să deschidă UȘA până când toți de felul nostru nu suntem omorâți. Tânărul i-a încolțit pe doi dintre ai noștri în baie. Femeia a omorât cel puțin cincisprezece dintre camarazii mei într-un timp record. Bărbatul și cele două tinere nu și-au exprimat nici o dorință de ucidere. Sunt anormali.

Mă ascund în vârful rulotei….așteptând să deschidă Ușa. Era o găurică mică prin care aș fi putut să mă strecor, dar au stropit-o cu otravă și nu pot să respir, să trec prin ea.

Simt că mă sufoc… mirosul otrăvii mă amețește…

Las aceste rânduri pe Ghid în speranța că trupele vor afla de curajul nostru din noaptea de 3 mai… și să nu se creadă în siguranță doar pentru că o pânză de la fereastră este defectă.

NOROC BUN celor ce se vor aventura aici.

Notă: Țanți este termenul australian pentru țânțar (mozzie, mosquito)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu