joi, 22 noiembrie 2012

Thanksgiving



Dintre toate sărbătorile americane, Thanksgiving (Sencsghiving) îmi este cea mai apropiată. Primii imigranți s-au adunat, împreună cu indienii și i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru că i-a ajutat să supraviețuiască. De multe ori m-am gândit că n-ar trebui să fie doar o dată în an, ci zilnic, apoi m-am răzgândit, e bine să fie o zi oficială, în care să stai să te gândești la toate darurile primite, zilnic sau în timp. Rândurile ce urmează au fost adăugate treptat, pe măsură ce m-am gândit la ele în decursul acestei călătorii.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, care ne-a ajutat în fiecare moment.

Mulțumesc lui Mihai. El a transformat o idee în realitate. Pas cu pas, nenumărate ore din zi și mai ales din noapte, pe internet, a căutat variantele cele mai ieftine, comode de a ne transporta dintr-un loc în altul. A citit ce au scris alții și a învățat din experiențele lor. A cercetat vremea ideală (nu vrei să fi în India în timpul musonului) și a făcut traseul care ne-a permis să mergem cu un minimum de haine. El este cel care a căutat și găsit hoteluri și locuințe, și ieftine, și frumoase, și aproape de locurile de vizitat. El a tras de noi, când voiam să ne plângem de milă și ne-a dus în alte locuri, pentru că trebuia să le vedem și pe alea și în felul ăsta ne-a îmbogățit.
Bulevardul Baobabilor, Madagascar


Copiilor, pentru seninătatea cu care au abordat călătoria. Pentru ușurința cu care au acceptat că nu au scăpare și trebuie să vadă toate templele, muzeele, piețele și pietrele întâlnite. Pentru bucuria cu care au participat în diferitele activități (tree top, plajă, piscină). Pentru răbdarea lor așteptându-ne să facem poze (și pentru zâmbetele acordate). Pentru că ne-au primit în universul lor de adolescenți și au împărțit cu noi gândurile lor. Pentru că fără ei, călătoria nu ar mai fi avut același farmec și poate nici nu s-ar fi întâmplat.







Mulțumesc prietenilor noștri, de o viață sau de curând, pentru că sunt în viața noastră.



 Rareș, Dara, Ana și Doru, Japonia

Familia "Mergem Oricum", Bali


Ina, Berlin


Cristina și Dan, Grecia

Rodica si Familia, Geneva


Mulțumesc celor care ne-au făcut donații. Pe lângă bani am primit și bucuria că v-ați gândit la noi și posibilitatea să încercăm lucruri inedite.

Mulțumesc celor care ne-au făcut patul, ne-au schimbat prosoapele și ne-au curățat camera.
Mulțumesc celor care ne-au făcut de mâncare și celor care ne-au servit-o, chiar dacă nu am apreciat-o întotdeauna.

Ali, Cambodgia

Fort Cochi




Mulțumesc celor care ne-au condus mașina, sau barca, sau tuk-tuk si ne-au arătat câte ceva din țara lor. 



Dl. Juned, India

Echipajul din  Kerala, India

Phu, omul care ne-a ajutat să vedem detaliile, Angkor Wat

Râul Tsiribihina, Madagascar




Mulțumesc celor care ne-au fost ghizi.



Tsewang, Tibet

Martha, Australia

Thomas și Robert, South Africa

Jean Robert, Madagascar

Emanuel, Madagascar

Adrian, Lesotho



Mulțumesc celor care m-au învățat să spun “Bună ziua”, “Mulțumesc” și “La revedere” în limba lor, să cânt, să pictez, să dansez, să gătesc.



Desak, Bali


Mulțumesc celor care mi-au deschis porțile unei alte lumi.



Anna, Tailanda



Mulțumesc celorlalți călători care le-au dat posibilitatea copiilor noștri să-și încânte proaspăta audiență cu aventurile lor. Celor care au împărțit cu noi locurile lor preferate și ne-au spus cum să ajungem la ele. Celor care ne-au făcut poze.


Antananarivo, Madagascar

Milford Sound, Noua Zeelandă



Mulțumesc familiilor noastre care au străbătut lumea ca să petrecem câtva timp împreună.



China

Catalunya

Grecia



Mulțumesc celor care au avut grijă de casa noastră, de poștă și ne-au ajutat cu bunul mers al lucrurilor.

Mulțumesc celor care ne-au ținut în rugăciune sau s-au gândit la noi.

Mulțumesc celor care au avut un rol, cât de mic, în a avea posibilitatea să vedem ceea ce am vazut, fie ele monumente, obiecte sau peisaje, celor care le-au închipuit, construit, căutat, găsit, excavat, restaurat, expus, păzit și lista ar putea continua.

Personal îngrijitor, Cambodgia

China



Mulțumesc celor care ne-au adus încercări sau ne-au făcut să ne vedem limitele. E minunat să le depășești, să te simți mai liber și mai deschis (cel care are pantofii Mariei, să-i poarte sănătos!)

Mulțumesc celor care fiind la servici li se părea doar o zi obișnuită, dar pentru noi a însemnat să plecăm sau să ajungem la timp, să prindem următorul mijloc de transport, să avem o experiență plăcută.

Mulțumesc celor care ne-au tuns, ne-au cărat bagajele, sau care într-o formă sau alta au înrâurit viața noastră de nomazi.


Nepal

India

Miere solidă, China

China

Indonesia 

Bali

Dinah, Hawaii



Mulțumesc celor care ne-au scris, cuvintele voastre ne-au adus nu numai mesajul că cineva citește ceea ce scriu, ci și bucuria că ne sunteți aproape.

Mulțumesc celor care ne-au primit în comunitățile lor, în casele lor și au împărțit cu noi pâine și sare. 


Familia lui Kendrick, Singapore

Melbourne, Australia

Sydney, Australia

Alina, Austria

Aceasta este casa Mihaelei și colecția ei de ceaiuri, Berlin


Isma, Catalunya

Federica, Italia


Vă mulțumesc vouă, celor care mi-ați citit cuvintele. Pentru că atunci când mi-a fost greu să îmi adun cuvintele pe hârtie, gândul că le așteptați mi-a dat ghes și m-a pus la lucru. Pentru că m-ați făcut să le caut pe cele dragi mie, să le scot din uitarea nefolosinței. Pentru înțelegerea cu care ați trecut peste limba de lemn, a traducerii din engleză, a unui om care trăiește în străinătate. Pentru că avându-vă în gând, v-am dus mai puțin dorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu