duminică, 19 iulie 2009

Două săptămâni mai târziu

Mihai
Duminică, 19 iulie, 2009
Alaltăieri Ileana m-a întrebat: „Da’ de ce nu putem să mergem în jurul lumii în anul în care mergem în China și să ne întâlnim cu bunicii acolo?” Am lăudat-o pentru că „a avut” o idee atât de bună. Maria striga „Da’ de ce nu putem să stăm acasă?!” Toți trei se certau despre mersul în jurul lumii, declarând categoric „Mergem!” sau „Nu mergem nicăieri!” Nu le-am spus încă nimic copiilor. Vorbim despre o călătorie în jurul lumii ca despre ceva obișnuit, ca și cum fiecare familie normală ar face asta. Poate că vor veni cu această idee ei înșiși și vor crede pentru tot restul vieții că ei au pornit totul. Ca Ileana cu China.
În secret, noi părinții progresăm în cristalizarea deciziei noastre. Tot ceea ce putem face în momentul de față este să economisim bani, și să învățăm, și să visăm. Ileana gătește mâncăruri elaborate și deosebite, mai bune decât la restaurant și nu mai ieșim în oraș. Mă taxează din greu, dar îi pune la pușculiță. La rândul meu economisesc de pe unde pot, dar majoritatea sunt doar pe hârtie. E timpul să încep să mă pregătesc să îmi deschid cabinetul privat. E timpul să fac investiții, dar având perspectiva că această călătorie ne va lăsa faliți, mă gândesc de două ori la aceste cheltuieli. Chiar trebuie să plătim și internet și telefon de două ori? Am oare nevoie de un computer nou sau aș putea să mai trag de cel pe care-l am?
Vorbim o mulțime încercând să ne dăm seama de ceea ce vrem și ce ne-ar place. Ileana Ruxandra a fost prima care să spună că șase luni e prea scurt și vrea mai mult. Acum ne gândim să mergem undeva între șase și nouă luni, petrecând vara în Europa, poate în Cehia, Germania, Scandinavia. Oare am putea călători într-o rulotă și să dormim cu toții acolo? Cât de mult timp am putea face asta? Poate că asta ar fi singura posibilitate de a ne permite Suedia și Norvegia. S-ar putea să nu ne coste nimic că ne oprim în Islanda și ar trebui să fie pe lista locurilor obligatoriu de vizitat. Mi-ar place să merg la Ushuaia și la cascada Iguazu, dar asta ar crește prețul biletelor de avion și trebuie să ținem cont și de vreme. Am învățat deja că „Nu este vreme proastă ci doar îmbrăcăminte neadecvată” (Arthur Frommer?), dar nu vrem să experimentăm pe noi înșine dacă se poate.
Am mai citit o carte „Longitudine 360 grade: Călătoria unei familii în jurul lumii” și asta este categoric una din cele mai bune. Chiar și website-ul lor are o mulțime de informații și au și o filă ce se poate descărca pentru a fi văzută cu Google Earth. Pe de altă parte am început să citesc „Călătorie mondială: odiseea unei familii” și m-am oprit la jumătate pentru că e foarte plicticoasă. Aceste cărți sunt poveștile a două familii americane ce au călătorit pentru un an în jurul lumii cu cei doi copii. Nu am nevoie să citesc, dar e distractiv. Este muncă, dar e bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu