sâmbătă, 30 aprilie 2011

Vine sfârșitul lumii

Un tânăr englez s-a căsătorit vineri în Londra cu logodnica sa. Un milion de oameni au sărbătorit pe străzi și aproape două miliarde au urmărit nunta la televizor. S-au sărutat de două ori! O știre pozitivă și toată lumea se agață de ea pentru că nu prea au de ce altceva.

Cambodgia și Tailanda se ceartă la graniță. Vor fi noi alegeri în Tailanda anul acesta și politicienii și armata vor profita de acest lucru pentru a câștiga un avantaj politic. Așa că au omorât un număr decent de soldați și au distrus câteva dintre templele pentru care se luptă. Revista „The Economist” spune: „Nu e nici un dubiu că aceasta nu este ultima dată când Tailanda și Cambodgia își vor arunca obuze peste graniță. Se ceartă pe bucata asta de pământ de mulți ani și politicienii știu mai bine decât să fie rezonabili și generoși într-o astfel de situație”. Plănuim să traversăm acea graniță puțin mai la sud de unde se luptă acum.

Pe 22 februarie a fost un cutremur major în Christchurch și la nici două săptămâni ne-am cumpărat biletele. Poate că unii oameni nu știau de Christchurch, dar acum când le spun, știu: „Acolo a fost cutremurul, nu-i așa?” Și apoi pe 11 martie a mai fost un cutremur, un tsunami și un accident nuclear în Japonia și noi ne-am cumpărat câteva săptămâni mai târziu bilete pentru Osaka. Așa că atunci când le-am spus oamenilor, i-am lăsat cu gura căscată.

Un călugăr tibetan își dă foc în semn de protest împotriva ocupației chineze. China închide anumite zone turistice „din cauza tulburărilor sociale”, dar noi tot ne ducem în Tibet. India elimină companiile americane din licitația de 10 miliarde pentru un avion de luptă în timp ce se înarmează ca să poată lupta mai bine (cu cine?). Oamenii aduc argumente și contra-argumente pentru această decizie iar ambasadorul american în India se va retrage „din motive personale”. Nimănui nu-i pasă cât de mult ar putea ajuta niște oameni săraci și niște copii flămânzi aceste 10 miliarde, avem nevoie de avioane de război.

E un tip în Siria care omoară cu toptanul o mulțime de sirieni inocenți și lumea se uită și nu face nimic. E un alt tip în Libia care omoară libieni și lumea vrea să ajute, așa că se duc și ei acolo și omoară niște libieni. S-ar putea să trebuiască să sărim peste Siria la anul. Știam că nu putem să mergem în Libia, dar acum cine știe?

Sunt tornade în Statele Unite și 340 de oameni mor într-o singură zi pentru că nu au ascultat radioul  sau pentru că l-au ascultat, dar n-au făcut nimic.

Pentru că prețul pentru combustibilul de avion crește, AirAsia reinstaurează taxele pe combustibil, ceea ce va face biletele de avion mai scumpe. Între timp America își revine din recesiune, dar continuă să manipuleze datele despre inflație și ca urmare valoarea dolarului continuă să fie scăzută și prețul petrolului să crească. Vom avea mai puțini bani în această călătorie. Ei și?

Annette tocmai mi-a spus alaltăieri că ea știe că e sfârșitul lumii, un tip care a murit și s-a dus în iad s-a întors ca să îi spună pastorului lui și apoi pastorul s-a dus în Texas și acolo a murit într-un accident de mașină. Cel puțin cu teoria asta toate lucrurile au sens, nu mai trebuie să mă îngrijorez de asta.

Conform ultimului cântec scos de Britney Spears mai avem până în 21 decembrie 2012 „până la sfârșitul lumii”. Ne recomandă să continuăm să dansăm. Noi continuăm să plănuim, nu ne schimbăm decizia să mergem în călătorie și apoi poate o să dansăm puțin.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu